14-11-16

Het is al even weer geleden dat ik een  logje heb geschreven. Maar ik ben nog steeds bij punt en ik breng jullie weer wat op de hoogte van mijn doen en laten.

Met de herfst vakantie zijn we naar Bakkum geweest, gemeente Castricum. Een camping in de duinen en dicht bij de zee. Het was daar deze keer zo vreselijk gezellig, dat de week omgevlogen is.

 

We hebben gefietst in de duinen en gewandeld aan de zee. Heerlijk met de zon erbij. Ik heb van de 7 dagen 5 in de zon gezeten. Uit de wind en beschut was het gewoon lekker warm. Zoals jullie nu wel weten ben ik een lezer, dus dat heb ik ook gedaan. Maar ook mijn sprei heb ik afgehaakt, die is voor mijn kleindochter en ze was er erg blij mee.

We hebben ook een tv opname meegemaakt.  Van Martijn Krabbe en Herman den Blijker. Een kook programma wat ook wordt uitgezonden op tv. Ze begonnen al vroeg in de morgen te filmen tot laat in de middag. Ik denk dat het wel 5 uur was. Daar maken ze een mooi filmpje van en dat komt op tv.

Nou was ik ‘smorgens al even wezen kijken en ‘s middags na het fietsen nog even met mijn man. We hebben meegegeten en Herman den Blijker kwam bij ons voor een gesprek met camera en een grote microfoon erbij.  Brr ik vond het maar niks  en hoop dat ik niet op tv kom, hahah. Maar het zijn hele aardige en hard werkende mensen. Het eten kostte niets,na het eten was er een band en een optreden van een bekende Nederlandse zanger,  die ook op de camping staat, met nog veel meer bekende Nederlanders. Ja zo hoor je nog eens wat, nooit geweten en we waren er toch al eerder geweest.

 

30 Oktober was onze kleindochter jarig en we zijn er op vrijdag heen gegaan en hebben daar een nachtje geslapen.  Vrijdags zijn we met de meiden uit eten geweest, wat erg gezellig was. Zo heb je even alle tijd voor elkaar en praat je over dingen wat hun interesseert. We hadden een eethuisje opgezocht in Bilthoven, dus niet in Maarssen waar ze wonen. Gewoon ergens waar ze nog nooit waren geweest. En daar moet je dan ook even een stukje voor rijden, maar het was de moeite waard. Na thuiskomst hebben we nog wat gedronken en toen gelijk maar bed in.

De zaterdag was wat boodschappen doen en even wandelen door  het dorp. Mijn kleindochter haar vriendinnen kwamen tegen half 4. Hoedjes op, roltong in de mond en maar blazen en zingen zo kwamen ze binnen. Het was een kabaal of noem je dat vrolijkheid, in ieder geval het feest kon beginnen. Nadat de dames gebak hadden en drinken zijn wij vertrokken, pap kwam met een uurtje thuis en wij moesten nog 200 kilometer rijden. Het was ondertussen al mooi laat en de vermoeidheid sloeg ook toe. Maar het was weer geslaagd.

 

De winter is begonnen en dan is het weer tijd voor de sportschool. Nu heb ik maanden vreselijk last van migraine gehad en na tal van dokter bezoekjes heb ik eindelijk de goede medicijnen gekregen. Een aanval duurde soms wel 5 dagen en daar word je niet vrolijk van.  En ik heb ook nog een triggerduim, waar ik al een prik in heb gehad, maar dat hielp niet veel. Wel voor de pijn maar niet voor de kwaal. Morgen bel ik de dokter en dan wil ik naar specialist. Waarschijnlijk wordt dat een operatie dan, maar alles beter dan dit. En door al die dingen was de zin in sporten er ook niet echt. Maar ik ben nu dan al 2 keer weer heen geweest en morgenvroeg ga ik weer. De zin begint weer te komen, ik pas me alleen een beetje aan.

 

Tja, dan al die drukte wat we meemaken met het prachtigste kinderfeest wat we hebben in Nederland. Het Sinterklaas feest. Moeten er nu wel of geen zwarte Pieten zijn. Gaan we de Pieten kleuren of maken we Pieten met vegen op hun gezichten. Wat doen we met alle sinterklaas liedjes waar zwarte Piet in voor komt. Gaan we dat veranderen in rode of gele Piet?  En ik vind het vreselijk dat we nu ineens stroopwafel pieten hebben. Moeten we het sinterklaasfeest afschaffen? Er is al zoveel veel veranderd wat het sinterklaas feest aan gaat. Allemaal ten goede natuurlijk voor het kind.   Je gaat niet mee naar Spanje, je gaat niet in de zak als je stout bent. Je krijgt niet met de roe, de Pieten zijn lief en aardig zoals het hoort.  En om de Pieten nu ineens een kleurtje te geven is het niet meer ons sinterklaasfeest, vind ik. Maak ze wat lichter van kleur van zwart naar bruin. Want bruin zijn wij blanke mensen ook in de zomer. Ik word zelfs Pieten bruin.

 

Lieve puntvrienden, ik hoop dat we even weer hebben bij gepraat. Ik sta open voor meningen en plaats die ook gerust. Niet op fb maar hier bij mijn punt klik, gewoon op reactie. Verder wens ik jullie een fijne maand. Voor de carnavallers: Alaaf en voor de jarigen:  hoera. Sint maarten is geen juffrouw Kikkerbil en ik----- stond bij dit alles even stil.

 Liefs Stien

 

 

Reacties

Gerry op 01-12-2016 12:54

Hallo lief dinnetje

Ik kom jou even een heerlijke dag wensen en ja die knie en dat been grrrr wordt daar echt niet vrolijk van maar komt ook wel weer goed even geduld hihihihi nee nu niet naar de sportschool even met dat been en...die fysio ziet mijn daar nu ook niet graag maar ben daar nog wel hoor alleeen wil het nu niet zo als ik het graag zou wilen en dat komt ook door de koude en vocht dat been reageerd daar gelijk op.Maar ik heb mijn knie verdraaid nu in de sportschool en heb dan ook gelijk alles vocht door dat hele baan heen ja soms denk ik wel eens van.........stome been hihihihi maar komt weer goed en....ik ben geen opgever nee dat nooit hiihihi vanmorgen zijn wij even naar onze oudste zoon geweest die loopt thuis met een hernia en wij zijn even op bezoek geweest bij hem hij woond in Alkmaar dicht bij dus.

Lieverd maak er een mooie dag van en geniet vandaag even geen kaarten maken kom daar niet aan toe nu jammer had er wel zin in maar misschien moregn weer.

Lieverd een dikke kus doeiiiiii

Ferry & Jacqueline op 30-11-2016 09:30

goedemorgen Stien,

Het is koud buiten. Temperatuur gaat hard omhoog. Lekker toch. Ik blijf lekker binnen. Want vanmiddag komen lui ventilator buizen schoonmaken. Dat moet ook gebeuren. Als de lui komt? Wel afgesproken.

Fijne woensdag gewenst.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Gerry op 28-11-2016 10:43

Goede morgen lieverdje 

Ja zeker wij hebben hier een zwarte piet en niet een nep piet dat kan toch niet wij hebben gewoon een mooie zwarte piet met mooie rode lippen al jaren lang komen die hier bij onze kinderen langs en wie daar niet mee eens is......weg daar mee vertrekken.Lieverd ik kom jou even een heerlijke maandag en nieuwe week wensen het is weer maandag en hier is de week vakantie ook weer voorbij het is weer stil nu zoonlief weer aan het werk is hihihihihi ik ga straks even een stukje wandelen met mijn moppie jacky en vanmiddag even boven kijken waar ik ook alweer mee bezig was ben daar ook een week niet geweest dus....een verrassing hihihihi.

Een heerlijke zonnige dag lieverd dikke kus

Maria op 15-11-2016 19:56

Leuk geschreven en vond het fijn je log te lezen . Zo bracht je ons even op de hoogte van al het wel en wee.

liefs van mij xxx

mieke op 15-11-2016 13:04

Hallo Stien. Wat een mooi verslag van jullie herfstvakantie en de rest. Ja mooie omgeving hier he.

Groetjes uit Krommenie.

Ferry & Jacqueline op 14-11-2016 19:07

Goedeavond Stien,

Jullie hadden herfstvakantie leuk gehad. Wat leuk dat Herman Blijker tegen kwamen en Martijn Krabbe was ook erbij.  Kookpragramma? Gelijk gesprekje uitvoeren. Dat komt zeker op tv. Weet je dan wanneer het komt Stien? Ik wil wel kijken. Heb je niet aan hem gevraagd? Jullie hadden goed weer gehad in vakantie. Echt mazzel. Alsnog gefeliciteerd met je kleindochter zijn verjaardag. Het was ook gezellig geweest. Drukke bedoeling bij jullie. Wat vevelend dat je last van migraine. Goed dat je naar dokter bent geweest. Het is zeker geen pretje om te hebben. Brrr.. Je duim gaat ook niet goed. Dat doet zeer prikje in duim. Dat hielpen ook niet. Het word waaarschijnelijk operatie. Sterkte met je duim. Gezeur in Nederland met zwarte pieten. Van mij mag het zo blijven met zwarte pieten. Straks mogen ook geen kerstboom plaatsen op plein of zo. Daar zitten ook te zeuren. Het komt door de Vreemde mensen in Nederland komt. Je weet het bedoelt. Als het niet b evalt rot dan maar op. Ja toch. Weg uit Nederland!!! Dan ben ik zo kwaad. Het is niet leuk meer. Het was altijd zo geweest. Nogmaals Stien veel sterkte.

Fijne week gewenst.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Nik op 14-11-2016 18:21

Nou hè die migraine is vreselijk. ..Dus morgen weer heen? Gelijk gebleven je.onthoud in Europoort zit een goeie!!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Van alles wat.
Vrienden

 

 .......................................................................

 

 ..................................................................................................................

 

  

--------------------------------------------------------

http://www.stien.punt.nl/

Hier staan al mijn psp werkjes.

---------------------------------------------

 http://stien1.punt.nl/

 

--------------------------

 http://www.yova.nl/

 http://hetblogvangerda.blogspot.nl/

 

 ---------------------------------------

 

 

...................................................................................

  Voor jou mam.

Veel mensen zijn eenzaam geloof me,

 Daar is niets tegen, het mag

  Maar kom je ze tegen

Zeg dan op zijn minst even;’dag’

 

 

 

 

 

 

Weer van vandaag.
One Stat
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl