14-7-16

Ik zit hier heerlijk onder de luifel van de caravan, na een heerlijk dagje in de zon. Na alle regen zijn we al blij dat het droog is en dan ook nog zon erbij: dan heb je een topdag. Het vorige  weekend zijn we naar Groenekan geweest, bij Utrecht. Mijn man deed mee aan een toertocht van 150 kilometer.

En dat is zo mooi van een caravan: je neemt gewoon je eigen huisje mee, en je eet en slaapt gewoon op en in je eigen spul. Niks even wennen; ja alleen de plek is anders, maar met de gordijnen dicht merk je er niks van. Vrijdagmiddag tegen 4 uur waren we daar en we kregen weer een mooie plek. Het uitzicht is geweldig daar, je zit midden in een natuur gebied. We hadden het allemaal snel voor elkaar .We hebben alle twee onze eigen taak. Mijn man doet alles buiten en ik binnen. Binnen een half uur zitten we aan de koffie. En verbazen ons er over dat we het weer zo snel voor elkaar hebben. Maar dat noemen ze dan ervaring. De zaterdag was een druk dagje, we wilden natuurlijk onze kleindochters even zien en spreken. Na wat telefoontjes heen en weer , werd besloten om tegen 2 uur de beiden meiden op te halen en even met ze op een terras een ijsje te eten. Dat hebben we dan ook gedaan, hoewel de oudste liever een saucijzenbroodje wilde. Ook goed natuurlijk en na een gezellig gesprekje op het terras mochten ze een kleinigheid uitzoeken voor hun rapport. En dat is gelukt, ze hebben  alle twee een leuke zilveren hanger. Met een ring erbij en dat was wat ze mooi vonden. Toen was het al weer tijd om terug te gaan, want onze oudste Annelieke moest naar dansen. En na een dikke knuffel hebben we afscheid genomen van elkaar.

Zondagmorgen om half 8 ging R op weg naar Utrecht voor de toertocht. Hij was bang dat het zou gaan regenen. Maar ik keek even op buienradar en er was geen wolkje aan de lucht.. Dus R deed geen overschoenen aan en geen lange broek, want ik zag toch dat er geen regen kwam op buienradar. Ik heb nog een uurtje geslapen toen R weg was. Toen ik wakker werd en de zon scheen voelde dit helemaal goed .Ik dacht heerlijk, dat wordt voor mij een dag lezen. Mooi  in de korte broek, topje aan en ik was er klaar voor. Na een kwartier werd het toch wat donker en ja hoor, de eerste druppels vielen al naar beneden. Nou oké een buitje ach moet kunnen. Ik weer naar binnen want de druppels waren nogal heftig. Zo heftig dat mijn schoenen toch nog wat van het vocht mee kregen. Maar oké het werd al snel weer droog, en ik besloot om maar weer in de zon te gaan zitten. Nou geloof me er kwam alweer een bui aan, en ik weer naar binnen. Na de derde keer was ik er klaar mee. Mijn korte broek werd veranderd voor een spijkerbroek en mijn top werd vervangen door een zwart t shirt. En ik heb alles losgetrokken wat vast zat en de kopjes enz. vast gezet in de caravan. Onder tussen dacht ik aan mijn man, ik had toch gezegd dat het droog bleef. En hij had geen overschoenen en lange broek  mee genomen. Ik dacht, die zal wel denken die vrouw van mij is nog lang geen weervrouw.

Tegen twee uur kwam hij eraan en enig sinds verbaasd keek hij hoe ik alles aan de kant had gemaakt. Ik zei we gaan direct weg, ben het zo zat. Maar dat kon natuurlijk niet want hij had wel heel wat kilometers gefietst. Maar na een warme douche en wat warme soep met brood zijn we toch vertrokken. ‘s Avonds om 8 uur waren we thuis, de caravan stond weer op zijn vast plek de wasmachine heb ik gelijk aan gedaan, met R zijn natte kleding. En om 10 uur lagen wij op bed

Nu breken de vakantietijden aan, en hou ik een zomerstop. Het is de laatste jaren al stukken rustiger geworden op punt, en dat is in deze tijd nog erger. Daarom stop ik in deze periode  even met mijn log. Ik wens iedereen een fijne vakantie veel plezier en blijf gezond.

............................................................................................................................................................................................

De mensen die vaker hier komen kennen mijn verhalen over Betje. Hier nog een verhaal over mijn fantasie vrouwtje.

 

Betje wilde heel graag een caravan, en daarvoor werden heel wat eurootjes weg gelegd. Door een toeval zag ze een caravan op internet staan. Een hele mooie grote sta caravan, met een buitenkeuken en er was een mooie ruimte over voor zitjes buiten. Betje hoefde niet lang te aarzelen ze was er gelijk verliefd op. Na een prettige onderhandeling met de eigenaars werd de caravan voor Betje. Er werd gesopt, geveegd en geverfd. Dagen was Betje bezig om het tot haar plekje te maken. Maar nu werd Betje echt een Betje. Niks meer mooie schoenen aan, nee er werden crocs gekocht in de lelijkste kleur die je maar kunt bedenken. Een joggingbroek een makkelijk shirt er bij aan en zo zien we Betje er nu erbij lopen.Betje vind alles geweldig en als ze een wandeling met de hondjes maakt, maakt ze met heel wat mensen een praatje. Als ze een keer word uitgenodigd bij een buurman slaat ze even over want ze heeft nog genoeg te doen. Als je bij Betje op bezoek komt word je gegarandeerd de hele camping mee over gesleept. Want het is toch zo mooi allemaal, en na een klein uurtje loopt ze dan weer terug naar haar eigen plekje. En roemt dan nog even haar plekje dat er zo gezellig uitziet. Overal staan van die gekleurde kleine glaasjes met een waxine lichtje. In de grond buiten staan lampjes op zonne-energie, met een slinger om de palen van de party tent heen, ook op zonne-energie. Als Betje sávond bezoek heeft zitten ze in de buitenkeuken, en alle kaarsjes en  lichtjes  branden  dan. Want sfeer hoort bij Betje. Maar na weken onrust is er nu rust gekomen Betje is klaar met alles. Er is nu niet zoveel meer te doen. Dus na een wandeling met de hondjes is Betje even bij de buur op bezoek geweest. Wat wil je drinken? Bier of koffie, nou zegt Betje doe mij maar koffie. Haar hondjes kregen een stuk leverworst en zo verliep de eerste kennismaking. Met haar naaste buren klikt het ook helemaal, er word zo nu en dan een praatje gemaakt en zo langzaam aan is Betje aan het inburgeren.

 

 

 

 

 

 

Reacties

Gerry op 09-09-2016 11:30

Whaaa lieverd wat een leuk verhaal over betje hartstikke leuk gedaan en.....ja betje is in haar nopjes op de camping leuk toch en ook leuk voor haar hondjes kunnen die ook lekker lopen.Lieverd het is nog steeds heerlijk weer en geniet daar ook nog van hoor nu is het lekker buiten niet te warm net goed zo .Lekker buiten koffie doen broodje eten heerlijk toch en jij geniet daar ook nog lekker van nou gelijk heb je straks is het weer gedaan met het mooie weertje.

Lieverd maak er een mooie dag van en een heerlijk weekend geniet lekker samen lieverd dikke kus doeiiii

Ferry & Jacqueline op 30-07-2016 03:53

Goedemorgen Stien,

Wat leuk dat je berichtje achter laten uit Spanje.

Het is daar vreselijk warm. Of heb je geen last van? JUllie treffen wel met de mooie weer.

Geniet maar van. Wie weet het het is zo voorbij.

Fijne dagen in Spanje.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Ferry & Jacqueline op 24-07-2016 09:10

Goedemorgen Stien,

Wat leuke verhaal heb je geschreven. Als ik goed hebt. Jullie zijn op vakantie. Wij zijn weer terug. Tijd is zo hard gegaan. Wij hebben ander site genomen. OOk ander naam.

Ik wens jullie heel veel plezier.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Maria op 19-07-2016 12:28

Hahahaha geweldig verhaal over Betje , en ja het ziet er echt leuk uit . Straks gaat Betje nog zingen ...op de camping lalalaa op de camping . Heerlijk hoor ze geniet een geweldig caravanavontuur . In een caravan die ze de hare  mag noemen . Ik wens '' Betje '' dan ook een fijn verblijf op haar '' camping '' en jou en je man Stientje wens ik een fijne vakantie....

Groetjes Maria

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Van alles wat.
Vrienden

 

 .......................................................................

 

 ..................................................................................................................

 

  

--------------------------------------------------------

http://www.stien.punt.nl/

Hier staan al mijn psp werkjes.

---------------------------------------------

 http://stien1.punt.nl/

 

--------------------------

 http://www.yova.nl/

 http://hetblogvangerda.blogspot.nl/

 

 ---------------------------------------

 

 

...................................................................................

  Voor jou mam.

Veel mensen zijn eenzaam geloof me,

 Daar is niets tegen, het mag

  Maar kom je ze tegen

Zeg dan op zijn minst even;’dag’

 

 

 

 

 

 

Weer van vandaag.
One Stat
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl