13-5-16

 

Dinsdag om 5 uur naar de camping in Roden, en terwijl we in de file stonden kwam ik er achter dat ik mijn tas was vergeten. Dus gewoon doorrijden en bij de rotonde keren. Dat stukje van huis naar Hoogkerk hebben we een uur over gedaan. Maar één  keer thuis, heb ik snel mijn vergeten tas gepakt en zijn we via Paterswolde naar Roden gegaan. Daar hebben we de boel ingepakt want we gaan voor 12 dagen naar Spanje. We wilden op tijd weg en dat is gelukt.  We waren om 5 uur wakker en om kwart over 6 aan de rit. De reis gaat tot aan Macon dat is 1000 kilometer en daar hebben we een hotel geboekt. De reis door Nederland ging geweldig: er was zo weinig verkeer dus we konden mooi door rijden. In België werd het anders, daar kregen we een dikke sneeuwbui. Dat was dus langzamer rijden. Het haalde ons gemiddelde wel naar beneden. Maar we kregen niet alleen een bui, er lag ook al sneeuw .Dus  was het uitkijken geblazen. Maar in Luxemburg was het weer normaal. En na een tankbeurt en even plassen zette R de gang er weer in. Zo tegen 4 uur waren we dan ook in Macon.

 

 

Daar hebben we ons eerst even gemeld en de spullen op de kamer gezet. We zijn behoorlijk  bekend daar en we willen altijd even naar een hele grote supermarkt  en tanken. Dat hebben we dan ook gedaan, en hebben we wat te eten meegenomen.  Op onze kamer konden we bijkomen van de reis. Na onze maaltijd en douche zijn we aan de wandel gegaan. Toch even de benen in beweging. Nou is het gebied niet zo geschikt voor wandelaars, maar oke, na een uurtje was het dan ook genoeg voor deze dag.

De volgende morgen na een stevig ontbijt zaten we om 7 uur weer in de auto. Op weg naar Spanje maar eerst zorgen dat we door Lyon kwamen. En zowaar we stonden weer in de file. Nu is dat daar bijna gewoon. Ook daar kwam een eind aan en vrolijk tuften we verder. Zo tegen half 2 waren we op de camping, waar we een huisje hebben gehuurd. Het was nogal fris die dag en ze hadden in het huisje dan ook een klein elektrisch kacheltje aangedaan. Nu komen we hier al een paar jaar en we weten dan ook precies waar we alles moeten neerzetten. Na een klein half uurtje waren we daar ook klaar mee. Tv geïnstalleerd met schotel, want we kijken graag even  naar journaal. De ligstoelen buiten gezet en toen was het tijd voor ons eigen bakkie  senseo.  Na een kleine pauze zijn we op de fiets gestapt en hebben we aan de boulevard een pizza gegeten. Dat was een leuk ding we kregen een schaaltje olijven en bij het afrekenen een glaasje met lekkers.   

We hebben goed geslapen en de zon scheen dus op tijd eruit. R wilde wel eens weer fietsen en daar kon ik inkomen. En ik wilde wel even lezen. Zo deden we allebei waar we zin in hadden. Ook heb ik mijn haken meegenomen want er moet nog een sprei komen. Terwijl ik languit in de zon lag voelde ik me helemaal bijkomen van de reis. Het is ook best wel een eind; 1700 kilometer. Het werd een lekker dagje.  Na het avondeten hebben we weer gewandeld. Door het dorp en langs de boulevard, waar altijd mensen zijn.

 

Zaterdag werden we wakker en was het bewolkt en daar hadden we geen zin in. We besloten om er een dagje uit van te maken. We wilden naar een camping in Cambrils waar we een paar keer zijn geweest. Maar dat is jaren geleden en er is dan ook veel veranderd. De camping  is prachtig: mooie plekken en veel groen. Leuk om een keer weer heen te gaan.  Daarna zijn we naar Salou gegaan en daar hebben we wat gewandeld en wat gegeten . Het weer was geweldig 25 graden, dus een heerlijk dagje. Maar op de terug weg zagen we dat het bij ons nog bewolkt was. We waren dan ook blij dat we even weg waren geweest.

 

Zondag heerlijk weer languit in de zon. R is aan het fietsen en ik smeer om niet te verbranden.

Maandagmorgen werden we uitgerust wakker. De eerste dagen is het altijd even wennen aan het bed. Om 9 uur bed uit en na een lekker ontbijtje op terras in de zon maakten we ons klaar om naar de markt te gaan. Een grote mark langs de boulevard  met van alles te koop. Veel kleding en ik vind het erg goedkoop allemaal. t shirt voor €3 en ik heb een grote zwarte tas voor €5. Die wilde ik graag hebben voor onderweg. Mijn klein tasje is net te klein voor auto papieren enzo. Nou voor die €5 wil ik een andere. Verder hebben we nog wat klein spul gekocht. Na de markt loop je een  straat in en daar heb je iedere dag de groente markt. En ja je wilt wel eens een aardappel eten dus dat hebben we daar weg gehaald. Ook hebben we afterzon gekocht want we zijn hier en daar wat rood aan het worden. Op weg naar de fietsen zag ik een man en vrouw staan die er erg somber uitzagen, ik zag dat er wat was .En daar vroeg ik ook na, en wat bleek ze waren net beroofd van portemonnee met pasjes en al erin. De vrouw had een stevige tas met ritsen erin en één van die ritsen hebben ze gewoon open geritst en juist daar zat haar portemonnee  achter. Ik heb ze even rustig aan gehoord en ze het advies gegeven om de bank zo snel mogelijk te bellen. Daarna reed ik naar Rens die stond te wachten. Op de camping aan gekomen hebben we een stokbroodje met worst gegeten . Daarna sprong R op de fiets richting Tossa, en ik heb snel mij korte broek aan gedaan en met een boek en ligstoel begaf ik me naar het strand.

Dinsdagmorgen zijn we met de auto langs de kust gereden. Ik wilde even boodschappen in Tossa doen waar R al geweest was. Het is een prachtig tochtje met prachtig weer, helder blauw is de lucht en we voelen ons heerlijk. Na enig zoeken voor een P  voor de auto kwamen we verzeild in de gekste straatje. Heel smal en eenrichting en het loopt na boven. Tot we een weggetje insloegen wat dood liep, ja dat was met moeite keren en dan maar weer terug. We besloten om naar een supermarkt te gaan en daar de boodschappen te doen en dan de auto daar even te laten staan. Zo hebben we het opgelost. Leuke plaats  Tossa, willen we ook wel eens heen met de caravan. Ook is er een leuk centrum met gezellige winkels. Ik heb zowaar nog een broek gepast, maar de pijpen waren niet lang genoeg. Komt volgens R omdat de mensen hier nogal klein zijn. Nou ja ik ben lekker lang met mijn 162.hahah. Na ons bezoek aan Tossa was het weer het zelfde als gisteren . R op de fiets ik met boek en stoel naar het strand. Boek 2 is uit net als deze dag.

Woensdag hebben we niets gedaan. Gewoon dagje zonnen en R heeft even 2 uurtje gefietst. Donderdag hebben we de auto even afgespoeld bij een autowasstraat. Maar wij wilden hem zelf even afspoelen. Dat was lachen, ik stond klaar met de slang en R deed het geld in de gleuf. Nou dat ging met een rot gang. Alles was nat R ook en de slangen had ik helemaal in elkaar gedraaid. Niks voor mij zoiets. We zijn daarna nog even wezen shoppen. Ik wilde even kijken na een leuk strandstoeltje. Ik had het idee dat ze in Spanje veel goedkoper waren. Maar dat was niet zo, dus is dat over gegaan. Toen we weer in ons huisje waren, zijn we begonnen met de spullen in te pakken. En ach dat was eigenlijk zo gepiept. We kregen ook een controle, nou dat was niks. De vrouw liep erin en er gelijk weer uit. Ik heb het wel gezien zegt ze. Prachtig toch de volgende ochtend hebben we alles geveegd en gedweild en alle handdoeken bij elkaar gelegd zodat het netje leek allemaal.

Om 8 uur konden we pas van de camping af. We hadden daarom besloten om tot aan Macon te gaan. Dat is 650 kilometer en dan moesten we de dag erna de 1000 rijden. Zo tegen half 4  waren we in Macon de reis ging geweldig. Het was zeer rustig bij de weg dus we konden lekker door rijden. Wel hebben we nog even inspanning  gezeten. Op een gegeven moment zie ik politie aan de kant van de weg. En we reden 140 dus te snel. Ik keek in de spiegel en zie dat ze achter ons aan komen. Mijn man zegt zal ik aan de kant gaan op een P. Ik zei ja dus wij een P op en wachten of ze ons voorbij reden of achter ons aan kwamen. Sjonge dat was me wat, en ja ik zie ze voorbij rijden. Dus mijn man zegt dan gaan we weer. En hup wij erachter aan en we haalde ze in want ze reden heel langzaam. We kwamen steeds dichter bij en toen konden we goed zien dat het geen politie was, maar wegwerkers . Wij lagen flauw en dat ging natuurlijk van: poeh poeh dat was spannend .

  In Macon hebben we de tank vol gegooid  en zijn toen naar ons hotel gereden. Hier gaan we altijd heen als we deze kant opgaan. Het is simpel maar keurig netjes.

http://www.ibis.com/nl/hotel-2496-ibis-budget-macon-nord/index.shtml

Zaterdag waren we om 4 uur wakker en zaten we om half 6 aan het ontbijt. Om half 7 waren we weer aan de rit. We hadden goed geslapen en goed gegeten dus we konden er weer tegen. Ook deze dag verliep zoals gepland en tegen 4 uur waren we in het hoge noorden. Daar zijn we snel even een winkel in geschoten voor wat eten. Toen naar de camping in Roden, en daar hebben we geslapen.

Zondagmorgen hebben we even kalm aan gedaan en zo tegen 2 uur zijn we naar de winkel gegaan voor een bloemetje. Want het was Moederdag, en we zijn gelijk bij mijn schoonouders langs gegaan. Daar hebben we even bij gepraat en toen naar huis. Om 6 uur hadden we afgesproken met mijn dochter Nik bij de pizzeria. Ze wilde langs komen, maar ik zei ik trakteer we gaan naar de pizzeria. En dat hebben we gedaan, en het was erg gezellig. Na een heerlijke pizza, ijs en 2 glazen bier vanwege de dorst was onze vakantie voorbij.

 

 

Reacties

Ferry & Jacqueline op 10-06-2016 07:52

Goedemorgen Stien,

Nog geen nieuwe logje. Ik kom zomaar even langs. Lekker geslapen?

Ik wes jou fijne weekend.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Ferry & Jacqueline op 13-05-2016 16:03

Goedemiddag Stien,

Pfff... wat een lange rit om te rijden. Je had nog tas vergeten. Dat kan ook gebeuren. Gelijk weer terug om te halen. Gelukkig was toe goed gegaan. Allen jullie hadde wel sneeuw onderweg. Dat is verassend om te zien op de foto. Toch veel sneeuw. Brrr.. Raar gezicht. Van lange treis moet altijd bij komen. Jullie is daar wel bekend in de buurt. Jullie wisten waar supermarkt is. Boulavard is altijd wel gezellig om te lopen. Jullie fietsden ook heel graag met mooie omgeving bekenen.Klein tasje is altijd wel handig om te op te bergen. Dat heb ik ook. Wat is daar toch mooie weer geworden. Wat erg van vrouw dat daar beroofd is. Daar moet vooral uitkijken. Ik vind zielig voor vrouw. Onderweg rijden komen altijd wat tegen. Dan schiet ook niet op met rijden. Ieder geval jullie hebben toch genoten in Spanje. Jullie zijn veilig thuis gekomen. Ik heb je verhaal en foto's genoten. Dank je wel Stien.

Ik wens jullie fijne pinksterweekend.

Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

Nik op 13-05-2016 11:53

Nou zeg sneu dat ze zijn overvallen.Enne nog kleiner dan dat jij bent??😂En over de politieeeee haar lig weer slap!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Van alles wat.
Vrienden

 

 .......................................................................

 

 ..................................................................................................................

 

  

--------------------------------------------------------

http://www.stien.punt.nl/

Hier staan al mijn psp werkjes.

---------------------------------------------

 http://stien1.punt.nl/

 

--------------------------

 http://www.yova.nl/

 http://hetblogvangerda.blogspot.nl/

 

 ---------------------------------------

 

 

...................................................................................

  Voor jou mam.

Veel mensen zijn eenzaam geloof me,

 Daar is niets tegen, het mag

  Maar kom je ze tegen

Zeg dan op zijn minst even;’dag’

 

 

 

 

 

 

Weer van vandaag.
One Stat
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl