28-2

 

Februari: dan is de huishoudbeurs er weer. En ik ga er ieder jaar heen samen met mijn vriendin Ria. Ook dit jaar zijn we er geweest en het was weer een leuk uitstapje. Op de heenweg reed de machinist ons station voorbij, en moesten we overstappen in een andere trein die ons naar de RAI heeft gebracht. Met de verontschuldiging van de machinist. Maar toen we dan ook binnen waren zijn we maar gelijk richting food en drankjes gelopen. Nadat we er heel wat hadden geproefd en van alles hadden gegeten gingen we de hallen in. Richting Pasar Malam, want ik had bonnen voor loempia’s. Daar hebben we wat gegeten en toen bleek het al laat te zijn. Dus snel een andere hal in want we nemen ieder jaar een geweldige sorbet, en die wilden we toch wel even meepikken.

Daarna snel naar het station om de treinkaarten te activeren, dat moet voor 4 uur. We hebben Blokkerkaarten die natuurlijk veel goedkoper zijn, maar dan moet je je aan de regels houden. Daarna richting trein , waar een hele hoop bewaking stond; ze hadden een lint gespannen. Daar moesten we tussendoor lopen. We vonden het een vreemde toestand en toen we dan een plekje hadden gevonden op het perron, werd er omgeroepen dat we uit elkaar moesten gaan staan. Dit in verband met onze veiligheid. Nou geloof me, je staat er niet meer rustig. Toen de trein er dan ook aan kwam zijn we er snel in gegaan. Maar wat bleek het was een stilte coupe. Er was ook niet veel plaats meer:  ik zat naast een man die druk met zijn Phone bezig was en Ria zat naast een man die druk met zijn laptop bezig was. Praten kan alleen fluisteren, en dat is nu iets wat ik niet versta. Dat ging nogal raar daarom stelde ik voor om bij de eerst volgende stop eruit te gaan en buitenom in een andere coupe te gaan.  Ria was het daar mee eens.

Bij de volgende stop stond ik al snel buiten en vroeg ik mij af waar Ria bleef. Dat duurde veel te lang en voor ik er erg in had werd er op een fluit geblazen en gingen de deuren dicht. Ik schrok mij rot en ik vloog naar de deuren,  maar vergeet het, die krijg je dan niet meer open. En daar ging de trein met Ria maar ook met mijn treinkaartje. Ja, dan sta je wel een beetje raar te kijken en te denken van wat nu?  Ik besloot te gaan kijken waar ik een kaartje kon kopen, om daarna naar de infobalie te gaan. Ria belde mij en ik stelde voor dat zij bij de volgende halte uit zou stappen. Dat werd dan  Almere Centrum.  Ik heb bij de info alles uitgelegd en de meneer vertelde mij dat er een trein aan kwam die zo naar Almere ging. Ik zei: ik heb geen kaartje, nou ik moest het maar even aan de conducteur uitleggen dan kwam het vast wel goed. Daar zat ik, geen conducteur te zien maar ik was me wel bewust dat ik zwart reed. Dat kon er nog net even bij: een dikke bekeuring straks. Maar alles ging goed en toen ik dan in Almere kwam waar Ria zat te wachten, was ik toch wel erg blij dat het zo is afgelopen. Ria was koud geworden van het wachten en we zijn even in een hokje gaan zitten om bij te praten. Ria dacht dat ik wel in de trein zat, nou nee dus.  Na een tijdje konden we er smakelijk om lachen. We hadden via fb al de nodige reacties gehad natuurlijk en ik weet dat een aantal familieleden er de nodige grappen over hebben gemaakt.

Maar zeg nou zelf een dagje uit met ons is toch niet saai??

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Van alles wat.
Vrienden

 

 .......................................................................

 

 ..................................................................................................................

 

  

--------------------------------------------------------

http://www.stien.punt.nl/

Hier staan al mijn psp werkjes.

---------------------------------------------

 http://stien1.punt.nl/

 

--------------------------

 http://www.yova.nl/

 http://hetblogvangerda.blogspot.nl/

 

 ---------------------------------------

 

 

...................................................................................

  Voor jou mam.

Veel mensen zijn eenzaam geloof me,

 Daar is niets tegen, het mag

  Maar kom je ze tegen

Zeg dan op zijn minst even;’dag’

 

 

 

 

 

 

Weer van vandaag.
One Stat
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl